TeddyBear Hospital

Na drie zeer geslaagde edities, zijn we er dit jaar opnieuw!
Het Teddybear Hospital zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 29 april 2017.

Wat is dat juist het 'Teddybear Hospital'?
Voor heel wat kinderen zijn het ziekenhuis en de dokter onbekend. Sommige kinderen zijn heel nieuwsgierig terwijl anderen juist een beetje bang zijn voor alle nieuwe dingen die ze zien. Via het TeddyBear Hospital (TBH) willen wij kinderen op een speelse en veilige manier kennis laten maken met verschillende aspecten van het ziekenhuis en een doktersbezoek.
Tijdens deze dag komen de kleuters naar het ziekenhuis met hun (zieke) knuffel. Dit kan een beer, aap, konijn of welke knuffel dan ook zijn. Samen met de teddybeerdokter, vertolkt door studenten geneeskunde, maakt uw kind de knuffel spelenderwijs beter en raakt zo beter vertrouwd met de dingen die in het ziekenhuis kunnen gebeuren. Omdat het kind niet zelf patiënt is, heeft het kind zelf volledig in de hand wat er gebeurt.

Maar niet alleen voor de kinderen zal dit een leerzame ervaring zijn. Terwijl de kinderen hun knuffels samen met de teddybeerdokter beter maken, geven studenten geneeskunde workshops omtrent EHBO specifiek gericht op ongevallen bij kinderen.

Kijk gerust eens tussen de foto's van een vorige editie voor een eerste indruk.

TBH 2014
TBH 2014
TBH 2014


affiche TeddyBear Hospital 2017