TeddyBear Hospital

Na vijf zeer geslaagde edities, zijn we er dit jaar opnieuw!
Het Teddybear Hospital zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 21 april 2018. Inschrijven is mogelijk vanaf 10 maart 2018. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Wat is dat juist het 'Teddybear Hospital'?
Voor heel wat kinderen zijn het ziekenhuis en de dokter onbekend. Sommige kinderen zijn heel nieuwsgierig terwijl anderen juist een beetje bang zijn voor alle nieuwe dingen die ze zien. Via het TeddyBear Hospital (TBH) willen wij kinderen op een speelse en veilige manier kennis laten maken met verschillende aspecten van het ziekenhuis en een doktersbezoek.
Tijdens deze dag komen de kleuters naar het ziekenhuis met hun (zieke) knuffel. Dit kan een beer, aap, konijn of welke knuffel dan ook zijn. Samen met de teddybeerdokter, vertolkt door studenten geneeskunde, maakt uw kind de knuffel spelenderwijs beter en raakt zo beter vertrouwd met de dingen die in het ziekenhuis kunnen gebeuren. Omdat het kind niet zelf patiënt is, heeft het kind zelf volledig in de hand wat er gebeurt.

Maar niet alleen voor de kinderen zal dit een leerzame ervaring zijn. Terwijl de kinderen hun knuffels samen met de teddybeerdokter beter maken, geven kinderpsychologen en begeleiders van het Jessa Ziekenhuis een lezing over hoe kinderen een bezoek aan het ziekenhuis ervaren en waar je op kan letten als ouders.

Kijk gerust eens tussen de foto's van een vorige editie voor een eerste indruk.

TBH 2014
TBH 2014
TBH 2014


poster TeddyBear Hospital 2018